Mitsubishi Renault ortaklığı

Renault Grubu, 2023 yılında ittifak ortağı Mitsubishi Motors için iki yeni “kardeş model” üretecek.

Otomobil üreticileri Çarşamba günü yapılan açıklamada, yeni piyasaya sürülen Mitsubishi Eclipse Cross plug-in hibrit SUV ve Renault tarafından üretilecek modellerin Mitsubishi’nin pazarda daha rekabetçi olmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca markaların ortak üretilecek yeni modellerin Avrupa’daki bazı büyük pazarlarda satılacağını da belirtti.

Mitsubishi Motors CEO’su Takao Kato, Renault tabanlı modelleri tedarik etme kararının marka için yeni alıcılar kazanma fırsatı olduğunu, ancak Avrupa için sıfırdan yeni modeller geliştirmeyeceğini söyledi.

Kato, yaptığı açıklamada, Mitsubishi’nin Avrupa’da yapısal reformlar uyguladığını ve “Temmuz 2020’de orta vadeli iş planlarımızda açıklanan Avrupa pazarı için yeni otomobil geliştirmeyi durdurma” kararının devam ettiğini söyledi.

Renault’nun Mitsubishi modellerini üretme kararı, Renault’nun Japon otomobil üreticisi için bir üretim ortağı olabileceğine dair bu yılın başlarında ortaya çıkan raporları doğruladı .

Mitsubishi’nin Avrupa’daki ürün yelpazesini şimdilik Mirage / Space Star minicar, Outlander plug-in hibrit SUV ve 2017’de satışa sunulan Eclipse Cross kompakt SUV’den oluşuyor. Eclipse Cross’un plug-in hibrit versiyonu kısa süre önce tanıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

400 cc pazarına yeni oyuncu Aprilia RS 457

Aprilia, Motobike İstanbul’da, tüm model ailesiyle fuarın yıldızlarından oldu. Aprilia, fuarda spor motosikletler dünyasının yeni yıldızı RS 457 modelini ilk kez motosiklet tutkunlarıyla buluşturdu.

Petlas MultiAction her mevsimde iddialı!

PETLAS, yeni geliştirdiği dört mevsim lastiği MultiAction PT565 sürücülerin beğenisine sundu. Türkiye’de PETLAS bünyesinde geliştirilen ve Finlandiya’da başarılı kış test sonuçları alan bu yeni ürün, yeni nesil kauçuk teknolojilerini ve özel tasarımlı V şekilli sırt desenini bir araya getiriyor.

Hyundai’nin sedan modeli Elantra yenilendi

Hyundai, şimdi de sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı ELANTRA modelini Türkiye’de satışa sundu.

Hyundai’nin yeni yerli modelin adı belli oldu: Bayon

Hyundai, crossover sınıfındaki yeni SUV modelinin adını Bayon olarak paylaştı. B segmentinde konumlanan Bayon, Hyundai’nin Avrupa’daki SUV serisine giriş modeli olacak. Hyundai Bayon, 2021’nin ilk yarısında üretilmeye başlanacak.