bmw-kanatsiz-ruzgar-enerji-test

BMW, çevreci üretim hedeflerine ulaşma yolunda bir kez daha kendini gösterdi ve kanatsız rüzgar enerji türbinini teknolojisini test etmeye başladı. Bu sistem, Aeromine Technologies tarafından geliştirilen ve geleneksel rüzgar türbinlerinden daha farklı bir yapıya sahip. Oxford’daki BMW fabrikasının çatısına yerleştirilen sistem, hareketli parçaları olmayan tasarımı sayesinde çevreye daha az etki ediyor ve enerjiyi daha sessiz bir şekilde üretiyor.

Aslında, bu türbinlerin çalışma prensibi, havayı yakalayıp iç kısımda bulunan bir mekanizma aracılığıyla elektrik üretmesine dayanıyor. Yani, klasik rüzgar türbinlerinden farklı olarak, Aeromine’in tasarımında dışarıdan görünür pervaneler yok. Bunun yerine, uçak kanatlarına benzeyen dikey profiller kullanılarak, hava akımı arka kısma yönlendirilerek elektrik üretimi sağlanıyor.

Doğal olarak, titreşim ve gürültü de en aza indiriliyor ve çevresel yaşam üzerindeki olumsuz etkiler azaltılıyor. Ayrıca bu sistem, çevre dostu olmasının yanı sıra dayanıklı ve geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiş. BMW’nin Oxford’daki fabrikasında, uzun süredir güneş panelleri ile enerji üretiliyordu.

Toyota ve BMW’den dev ortaklık! Hidrojen araçlar geliyorToyota ve BMW’den dev ortaklık! Hidrojen araçlar geliyor

Toyota ve BMW’den dev ortaklık! Hidrojen araçlar geliyor

BMW ve Toyota, hidrojen yakıt hücresi teknolojisi alanında iş birliği yaptı, 2028’de seri üretim hidrojenli araçlar geliyor.

Çatıda yer alan 11 bin’den fazla panel, yılda 850 evin enerji ihtiyacını karşılayabilecek miktarda elektrik üretiyor. Ancak, güneş enerjisi üretimi kış aylarında ve gece saatlerinde sınırlı kalıyor ve tam bu noktada Aeromine’in kanatsız rüzgar türbini devreye giriyor. Gece boyunca ve rüzgarın güçlü olduğu zamanlarda enerji üretmeye devam ederek güneş panellerinin eksikliğini tamamlıyor.

BMW’nin bu teknolojiyi test etmesi, sürdürülebilir enerji kaynaklarının sanayi üretimindeki önemini bir kez daha ortaya koydu. Hem güneş hem de rüzgar enerjisinden yararlanan fabrika, yenilenebilir enerjiyle çalışarak karbon ayak izini azaltma yolunda önemli bir örnek oldu.

::  Mercedes yeni GLB modeli ile SUV ailesini genişletti

BMW’nin yeni enerji çözümü hakkındaki düşünceleriniz neler? Böyle yenilikçi teknolojiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

400 cc pazarına yeni oyuncu Aprilia RS 457

Aprilia, Motobike İstanbul’da, tüm model ailesiyle fuarın yıldızlarından oldu. Aprilia, fuarda spor motosikletler dünyasının yeni yıldızı RS 457 modelini ilk kez motosiklet tutkunlarıyla buluşturdu.

Petlas MultiAction her mevsimde iddialı!

PETLAS, yeni geliştirdiği dört mevsim lastiği MultiAction PT565 sürücülerin beğenisine sundu. Türkiye’de PETLAS bünyesinde geliştirilen ve Finlandiya’da başarılı kış test sonuçları alan bu yeni ürün, yeni nesil kauçuk teknolojilerini ve özel tasarımlı V şekilli sırt desenini bir araya getiriyor.

Hyundai’nin sedan modeli Elantra yenilendi

Hyundai, şimdi de sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı ELANTRA modelini Türkiye’de satışa sundu.

Hyundai’nin yeni yerli modelin adı belli oldu: Bayon

Hyundai, crossover sınıfındaki yeni SUV modelinin adını Bayon olarak paylaştı. B segmentinde konumlanan Bayon, Hyundai’nin Avrupa’daki SUV serisine giriş modeli olacak. Hyundai Bayon, 2021’nin ilk yarısında üretilmeye başlanacak.