Jorge Martin ve Aprilia: Motegi MotoGP İstatistiklerini Kırmak

MotoGP şampiyona lideri Jorge Martin, Aprilia’nın Motegi pistindeki ilginç istatistiği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İtalyan üretici Aprilia, premier sınıfta Japonya’daki Motegi pistinde henüz hiç podyum göremedi. Bu durum, Ducati, Honda ve Yamaha gibi rakiplerin burada kazandığı sayısız zaferle keskin bir tezat oluşturuyor. Martin, önümüzdeki yarış haftasında bu makus talihi tersine çevirmeyi hedefliyor.

Jorge Martin ve Aprilia: Motegi MotoGP İstatistiklerini Kırmak

Motegi’de Yeni Bir Sayfa Açılıyor

Aprilia’nın teknik gelişimi, Martin’in bu konudaki iyimserliğini destekleyen temel faktör olarak öne çıkıyor. İspanyol pilot, Aprilia’nın geçmişteki performansının aksine, bu yılki paketlerinin çok daha rekabetçi olduğunu vurguluyor. Avusturya’da zorlu koşullara rağmen gösterilen performans, takımın her pistte podyum adayı olabileceğini kanıtladı. Yeni asfalt yüzeyinin de yarış dinamiklerini değiştirebileceği düşünülüyor.

Jorge Martin ve Aprilia: Motegi MotoGP İstatistiklerini Kırmak

Şampiyonluk Mücadelesi ve Hız Arayışı

Martin, şampiyonluk yarışının sadece kendisi ve Marc Marquez arasında geçmediğini ısrarla belirtiyor. Puan farkı açılsa da, rekabetin hala açık olduğunu savunuyor. Yine de saf hız konusunda rakiplerine kıyasla ufak eksiklikleri olduğunu kabul ediyor. Martin, sezonun geri kalanında motosikletin potansiyelini daha fazla zorlayarak bu açığı kapatmayı planlıyor. Şampiyonluk yolunda istikrarlı sonuçlar almak, onun için şu an en kritik strateji haline gelmiş durumda.

Jorge Martin ve Aprilia: Motegi MotoGP İstatistiklerini Kırmak

Bu konudaki diğer yazılar için Motorsporları kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.crash.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Formula 1, 9 yıl sonra Türkiye’ye geri döndü

DHL, Formula 1 tarafından revize edilen sezonun bir parçası olacağı onaylanan Türkiye Grand Prix’sinin isim sponsorudur. Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020, 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Partisinde düzenlenecek.

Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı’nın Sponsoru Kärcher

Kärcher, sosyal sorumluluk alanında topluma değer katan projeler gerçekleştirirken spora da desteğini sürdürüyor.

Drift sezonu açıldı!

Türkiye Drift Şampiyonası’nın ilk yarışı 10-11 Haziran tarihlerinde TOSFED Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

Dünyaca Ünlü Elektrikli Otomobil Yarışı FIA-ETCR, Türkiye’ye Geliyor!

Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR’de 2022 yılındaki yepyeni döneminde EMSO Sportif katkıları ile takvimde Türkiye de yer alıyor.