Opel Astra Elektrik

Tamamen yenilenen 6’ıncı nesli ile ilk karşılaştığımızda güzelliği ile bizi etkilemeyi başaran Opel Astra, elektrikli versiyonu ile de aynı etkiyi gösteriyor. Dış görünümünde fosil yakıtlı versiyonlarından küçük dokunuşlarla ayrılan modelin zaten var olan güzelliğine ekstra bir şey yapmasına bile gerek yoktu aslında. Markanın yeni yüzü ve temel dış tasarım öğesi olan Opel Vizör ile daha dinamik bir görünüme kavuşan yeni Astra Elektrik çekici bir otomobil olmayı başarıyor. Cesur ve yalın tasarımıyla tamamen Elektrikli Astra’da sportif ön tampon tasarımı ve elmas kesin 18 inç alaşımlı jantlar dikkat çekici özellikler olarak öne çıkıyor.

Opel Astra Elektrik_2

İlk kez Mokka’da kullanılan ve görünümü tamamen farklı bir boyuta taşıyan Opel Vizor yeni Astra’nın ön cephesi boyunca uzanıyor ve otomobilin daha geniş görünmesini sağlıyor. Ultra ince Intelli-Lux LED® farlar ve Intelli-Vision sisteminin ön kamerası gibi teknolojiler ön yapıya kusursuz bir şekilde entegre ediliyor. Yeni nesil Astra Elektrik, yandan bakıldığında gayet dinamik bir görünüm sergiliyor. Arkadan bakıldığında ise Opel Compass yaklaşımı, merkezi olarak tam ortada konumlanan Şimşek, dikey olarak hizalanan yüksek konumlu fren lambası ve arka stop lambaları tarafından tekrarlanıyor. Tüm dış aydınlatmalarda olduğu gibi stop lambalarında da enerji tasarruflu LED teknolojisi kullanıyor. Şimşek logosu, bagaj kapağının mandalı olarak önemli bir işlev üstleniyor.

Opel Astra Elektrik_3

Elektrikli Astra’nın içerisine geçtiğimizde ise markanın yenilenen iç tasarımı karşılıyor bizleri. Kaliteli malzemeler ve işçiliğin kendini gösterdiği kokpit, tasarımından sürücü odaklı olmasına, içeriye sportif görünüm kazandıran kırmızı şeritlerinden ambiyansına kadar bağlayıcı olmayı başarıyor. Markanın ilk kez Mokka’da kullandığı yeni nesil Pure Panel kokpit ileri teknoloji ve işlevselliği bir arada sunuyor. İki adet 10’’lik geniş ekrana sahip tamamen dijital Pure Panel Pro, kullanıcıya modern bir kokpit deneyimi yaşatıyor. Yeni nesil sezgisel insan-makine arayüzü, batarya şarj durumu veya menzili gibi önemli işlevleri görüntülerken, klima kontrolü gibi ayarlar ise düğme yardımıyla kolayca yapılabiliyor. Büyük IntelliHUD sanal gösterge paneli ve doğal ses tanıma özelliği ile sürücü, gözünü yoldan ayırmadan tüm işlevleri yönetebiliyor. Alcantara döşeme ile kombine edilen ergonomik Aktif Spor koltuklar sayesinde Astra Elektrik, Opel’e özgü yüksek oturma konforunu beraberinde sunuyor. AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) onaylı koltuklar, başarılı yan destekli, farklı manuel ve elektrikli ayar kombinasyonları sunuyor. Böylece sürücü, araca daha da entegre hissediyor ve sürüş anında benzersiz bir his yaşıyor. Opel Astra Elektrik’de bataryalar daha fazla kullanım alanı yaratmak için gövdenin altına yerleştirilmiş. Bu sayede otomobilin iç kısımda yolcular için alan kaybının önüne geçiliyor. Bir diğer avantaj ise bataryanın alçak konumlu oluşu. Diğer Opel modellerinde de olduğu gibi bu sürücüye güvenli ve dengeli bir sürüş sağlıyor. Bu durum ayrıca, diğer Astra versiyonlarında da olduğu gibi burulma rijitliğini yüzde 31 artırıyor. Sürücü hariç 1.679 kg ağırlığındaki Opel Astra Elektrik, kullanıcısına sınıfındaki en iyi değerlerinden birini sunuyor. Bu özellik, 4.374 mm’lik uzunluk, 1.860 mm’lik genişlik, 1.488 mm’lik yükseklik ve 2.675 mm’lik aks mesafesi ile içten yanmalı motorlu Astra ile benzerlik gösteriyor. Standart konumda 352 litre olan bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1.268 litreye kadar büyütülebiliyor.

::  Honda’nın makyajlı HR-V modeli Türkiye’de

Opel Astra Elektrik_4

Gelelim Opel Astra Elektrik’i fosil yakıtlı versiyonlarından ayıran özelliklere dediğimizde ise bizi sıfır emisyonlu günlük kullanıma uygun heyecan verici bir yapı karşılıyor. Tamamen elektrikli altyapısıyla sıfır emisyonlu ve heyecan verici bir sürüş deneyimini yollarla buluşturan Astra Elektrik, performansıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Opel Astra Elektrik’teki elektrik motoru 115 kW/156 HP güç ve 270 Nm tork’a sahip. Böylece model kullanıcısına gaz pedalına dokunma anından itibaren hızlı bir kalkış ve etkileyici bir hızlanma deneyimi yaşatıyor. Ayrıca diğer birçok elektrikli otomobil 150 km/s ile sınırlıyken, yeni Astra Elektrik 170 km/s maksimum hıza sahip. 0-100 km/s hızlanması ise 9.2 saniye. Bunun dışında Astra Elektrik kullanıcıları, sürüş tercihine bağlı olarak Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç mod arasından seçim yapabiliyor. Yeni Astra Elektrik, WLTP’ye göre 418 km’ye varan tamamen elektrikli sürüş menzili sunuyor. Verimliliğe önem veren mühendisler, kompakt batarya boyutu ile örnek bir menzil elde etmeyi başardı. Astra’da 6 hücreli, 17 modülde 102 batarya hücresinden oluşan 54 kWsa’lık lityum-iyon batarya yer alıyor. Yeni Astra Elektrik, 100 kilometrede sadece 14,8 kWsa elektrik tüketiyor. Fren enerji geri-kazanım sistemi sürüş sırasında enerjinin geri kazanılabilmesini sağlıyor. Bu tüketim ortalaması, yeni Astra Elektrik’i sadece günlük kullanım için verimli bir araç yapmakla kalmıyor, aynı zamanda uzun yolculuklar için de ideal bir yol arkadaşı yapıyor. Astra Elektrik, 100 kW doğru akım ile hızlı şarj edildiğinde yüzde 80 batarya kapasitesine yaklaşık 26 dakikada ulaşabiliyor. Tamamen elektrikli Astra ayrıca evdeki duvar tipi şarj istasyonu için standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile donatılmış durumda.

Güvenlik ve sürücü destek sistemi konularında da başarılı işlere imza atan Opel Astra Elektrik, şehir içi manevralar ve park durumlarında da sürücüsüne hem güvenliği hem de konforu standart sunuyor. Ön ve arka park sensörleri baz donanımdan itibaren standart olarak yer alırken, 180o geri görüş kamerası Elegance donanımında; IntelliVision 360o çevre görüş kamerası ise GS Line ve GS donanımında standart olarak sunuluyor.
Yeni Astra, aynı zamanda en güncel otonom sürüş destek sistemlerini de içeriyor. Tüm bu gelişmiş teknoloji, ön camdaki çok işlevli kameraya ek olarak biri önde, biri arkada ve birer adet yanlarda olmak üzere dört gövde kamerası; biri önde ve her bir köşede olmak üzere beş adet radar sensörü ve ayrıca ön ve arka olmak üzere ultrasonik sensörleri kullanıyor.
IntelliDrive; arka çapraz trafik uyarısı, gelişmiş kör nokta uyarı sistemi ve şerit ortalama özellikli aktif şerit takip sistemi gibi işlevleri kapsıyor. Yeni Astra ayrıca, ayarlanan hızı aşmadan öndeki aracı takip etmek için hızı artıran veya azaltan, gerekirse durana kadar fren yapabilen adaptif hız sabitleyiciyi de içeriyor.

::  Hyundai Kona Electric yollara çıkmaya hazır

Teknik Özellikler: OPEL ASTRA ELEKTRİK

Motor:……………………… Ultimate (Elektrikli)
Batarya Tipi:………………………………….Lityum-İyon
Batarya Kapasitesi:…………………….54 kW
Maksimum güç:……………………115 kW (156 HP)
Maksimum tork:………………..270 Nm
Aktarma:……………………………….Ön tekerlekten çekiş
Şanzıman:…………………………Tek vitesli redüktör şanzıman
Maksimum hız:…………………………..170 km/s
0-100 km/s:……………………………………9,2
Menzil:………………………………………..418 km
Ön lastik:……………………………..215/45 R 18
Arka lastik:……………………………215/45 R 18
Frenler-Ön/Arka:…………Hava soğutmalı disk + Rejeneratif Frenleme
Ortalama Enerji Tüketimi:…………14,8 kWh/100 km
Emisyon:……………………………..o gr/km
Karoser-Uz/Gen/Yük:…….4374/1860/1488 mm
Dingil mesafesi:…………………………2675 mm
Bagaj hacmi:…………………………………352 lt
Ağırlık:………………………………………1679 kg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

400 cc pazarına yeni oyuncu Aprilia RS 457

Aprilia, Motobike İstanbul’da, tüm model ailesiyle fuarın yıldızlarından oldu. Aprilia, fuarda spor motosikletler dünyasının yeni yıldızı RS 457 modelini ilk kez motosiklet tutkunlarıyla buluşturdu.

Petlas MultiAction her mevsimde iddialı!

PETLAS, yeni geliştirdiği dört mevsim lastiği MultiAction PT565 sürücülerin beğenisine sundu. Türkiye’de PETLAS bünyesinde geliştirilen ve Finlandiya’da başarılı kış test sonuçları alan bu yeni ürün, yeni nesil kauçuk teknolojilerini ve özel tasarımlı V şekilli sırt desenini bir araya getiriyor.

Hyundai’nin sedan modeli Elantra yenilendi

Hyundai, şimdi de sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı ELANTRA modelini Türkiye’de satışa sundu.

Hyundai’nin yeni yerli modelin adı belli oldu: Bayon

Hyundai, crossover sınıfındaki yeni SUV modelinin adını Bayon olarak paylaştı. B segmentinde konumlanan Bayon, Hyundai’nin Avrupa’daki SUV serisine giriş modeli olacak. Hyundai Bayon, 2021’nin ilk yarısında üretilmeye başlanacak.