Dacia Duster 1.3 TCe

Ülkemizde bir çok insanın yakından tanıdığı Dacia, ürettiği uygun fiyatlı otomobilleri ile dikkat çekiyor. SUV segmentinde yer alan temsilcilerinden Duster ailesi ise kısa bir süre önce yenilendi. Dört tekerlekten çekiş ve önden çekiş olmak üzere iki farklı seçenek ile satışa sunulan modelin bu seferde 1.3 litrelik motora sahip modelini deneyimledik.

Otomobilin kokpitinde de yenilikler mevcut. Ön konsolda bulunan multimedya sistemi 74 mm yukarı taşınmış. Bu da otomobili kullanırken multimedya ekranını daha rahat kontrol etmenizi ve vites değiştirirken elinizin çarpmasını engelliyor.

Duster’ın önden çekişli modeli 30 derecelik yaklaşma ve 34 derecelik uzaklaşma açısına sahip. Dört tekerlekten çekişli modelde de benzer açılar söz konusu. Vitesin hemen arkasında bozuk paraların sığabileceği büyüklükte yuvarlak bir alan mevcut. Bu alandan dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip olan versiyonda çekiş kontrolünü gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yazımızın asıl konusu olan 1.3 litrelik motora yakından baktığımızda 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilen otomobil, oldukça performanslı. Hatta Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen bir etkinlikte bu otomobili yakından deneyimleme fırsatı bulduk ve bununla pistte gazlamaya doyamadık.

Aracın amortisör strokları fazla olduğu hızlı girilen virajlarda, viraj yönüne bağlı olarak biraz fazla gövde salınımı gerçekleştirse de otomobilin alt tarafı yola tutunmayı bırakmıyor ve sizi gitmek istediğiniz yöne götürmeyi başarıyor. Aslına bakarsanız bu gövde salınımı olayı ilk başlarda biraz korkutucu gelse de otomobilin genel olarak dengesine alıştıktan sonra ve size verdiği güvenle bu durumu oldukça normal karşılamaya başlıyorsunuz.

Tüm bu yeteneklerine rağmen o aslında yerden yüksek bir otomobil olduğu için onu virajlarda çok fazla zorlamak gerektiğini hatırlatalım. Asıl amacı asfalt üzerinde ve gerektiğinde hafif arazi şartları ile mücadele etmek olan bu otomobil, limitlerinde içerisinde kullanıldığında kullanıcısını üzmeyecektir.

::  Yeni motor ile gelen tazelik Nissan Qashqai 1.5 dci

Dacia Duster 1.3 TCe

Dacia Duster 1.3 TCe test sonucu

Hem trafikte hem de pistte deneyimlediğimiz bu otomobil, Duster’ı seven ama daha performanslı bir model sahibi olmak isteyenlerin karşısına çıkıyor. Bu segmentte bir otomobil almak istiyorsanız, Fiyat- Fayda oranı yüksek olan bu Duster’a listenizde yer vermelisiniz.

 

TEKNİK VERİLER Dacia Duster 1.3

Motor (tip/silindir sayısı) Sıralı /4/Benzin
Motor hacmi 1333 cc
Maksimum güç 150 HP-5250 d/d
Maksimum tork 250 Nm-1700 d/d
Son hız 202 km/s
0-100 km/s hızlanma 9.7 sn
Şanzıman 6 ileri manuel
Aktarma Önden çekiş
Frenler (ön/arka) Disk/ kampana
Lastikler 215/65 R16
Depo kapasitesi 50 lt
Bagaj kapasitesi 445 lt
Ağırlık: 1309 kg
Tüketim (fab. ver.): 5.2/6.0/7.5 lt/100 km
Uzunluk 4341 mm
Genişlik: 1804 mm
Yükseklik: 1693 mm
Aks mesafesi: 2674 mm
Fiyat: 143.000 TL

Dacia Duster 1.3 TCe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Mercedes Benz Vito 119 – Teknolojisi ile fiyatı da arttı

Mercedes-Benz Vito, otomobil olarak satın alınabilmesinin avantajı ile geniş ailelerin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Son yapılan güncelleme ile birçok beklentiyi de karşılamayı başaran model, vergiler ve döviz kuru yüzünden fiyatıyla yine can yakacak.

Baz donanımda bile dolu dolu – Toyota Yaris Testi

Küçük sınıf otmobillerin yetenekleri her geçen gün artıyor. Toyota Yaris’de bu konuda kendini önceki nesle göre bir hayli geliştirmeyi başardı.

Küçük Mercedes büyük oynuyor! Mercedes GLA 200 test

Mercedes, premium araç sınıfındaki rolünün farkında ve kullanıcıları için her modelinde daha…

Yeni motor ile gelen tazelik Nissan Qashqai 1.5 dci

Nissan, bir süredir satışta olan modeli Qashqai’nin motor seçeneklerini yeniledi. Yenilenen seçenekler ile model bir süre daha tazeliğini korumayı planlıyor.