Andrea Kimi Antonelli, F1 şampiyonu olarak Ayrton Senna'yı andı

Formula 1’in yeni dünya şampiyonu Andrea Kimi Antonelli, Sao Paulo Grand Prix’si öncesinde duygusal bir ziyarete imza attı. Genç pilot, ikonik isim Ayrton Senna’nın mezarını ziyaret ederek efsanevi pilota olan saygısını bir kez daha yineledi. Geçtiğimiz hafta Meksika’da elde ettiği üçüncülükle şampiyonluğunu matematiksel olarak garantileyen Antonelli, tarihin en genç F1 dünya şampiyonu unvanını da ele geçirmiş oldu. Bu başarı, onu selefi Lewis Hamilton veya Max Verstappen gibi efsanevi isimlerin erken dönem kariyerleriyle kıyaslanabilir bir noktaya taşıyor.

Bir geleneğin devamı ve Senna mirası

Bolognalı genç yetenek, Brezilya’daki yarış hafta sonlarından önce Senna’yı ziyaret etmeyi bir gelenek haline getirdi. 1994 San Marino Grand Prix’sinde trajik bir şekilde hayatını kaybeden Senna, Antonelli’nin çocukluk idolü olmaya devam ediyor. İtalyan pilot, bu yılki ziyaretini ilk kez dünya şampiyonu unvanıyla gerçekleştirmenin farklı bir ağırlığı olduğunu vurguluyor. Geçmiş yıllardaki şampiyonların aksine, Antonelli bu mirası modern bir perspektifle ele alıyor.

Andrea Kimi Antonelli, F1 şampiyonu olarak Ayrton Senna'yı andı

Özel kask tasarımı ve 12 numaranın gizemi

Antonelli, hafta sonu gerçekleştirilecek yarışta Ayrton Senna’ya özel bir kask tasarımıyla çıkacağını duyurdu. Bu tasarım, Senna’nın Brezilya’daki ilk zaferinin 35. yıl dönümünü onurlandırıyor. Öte yandan, şampiyonluk hakkı olan 1 numarayı kullanmak yerine, Senna’nın 1988’de ilk şampiyonluğunu kazandığı 12 numarayı tercih etmesi dikkat çekici bir detay. Genç şampiyon, bu tercihin sadece batıl inançlardan değil, aynı zamanda mütevazı kalma arzusu ve yeni bir başlangıç yapma isteğinden kaynaklandığını ifade ediyor. Antonelli’nin bu kararı, onun sporun tarihine ve değerlerine duyduğu derin saygının bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Bu konudaki diğer yazılar için Motorsporları kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.crash.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Formula 1, 9 yıl sonra Türkiye’ye geri döndü

DHL, Formula 1 tarafından revize edilen sezonun bir parçası olacağı onaylanan Türkiye Grand Prix’sinin isim sponsorudur. Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020, 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Partisinde düzenlenecek.

Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı’nın Sponsoru Kärcher

Kärcher, sosyal sorumluluk alanında topluma değer katan projeler gerçekleştirirken spora da desteğini sürdürüyor.

Drift sezonu açıldı!

Türkiye Drift Şampiyonası’nın ilk yarışı 10-11 Haziran tarihlerinde TOSFED Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

Dünyaca Ünlü Elektrikli Otomobil Yarışı FIA-ETCR, Türkiye’ye Geliyor!

Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR’de 2022 yılındaki yepyeni döneminde EMSO Sportif katkıları ile takvimde Türkiye de yer alıyor.