Formula 1’in yeni dünya şampiyonu Andrea Kimi Antonelli, Sao Paulo Grand Prix’si öncesinde duygusal bir ziyarete imza attı. Genç pilot, ikonik isim Ayrton Senna’nın mezarını ziyaret ederek efsanevi pilota olan saygısını bir kez daha yineledi. Geçtiğimiz hafta Meksika’da elde ettiği üçüncülükle şampiyonluğunu matematiksel olarak garantileyen Antonelli, tarihin en genç F1 dünya şampiyonu unvanını da ele geçirmiş oldu. Bu başarı, onu selefi Lewis Hamilton veya Max Verstappen gibi efsanevi isimlerin erken dönem kariyerleriyle kıyaslanabilir bir noktaya taşıyor.
Bir geleneğin devamı ve Senna mirası
Bolognalı genç yetenek, Brezilya’daki yarış hafta sonlarından önce Senna’yı ziyaret etmeyi bir gelenek haline getirdi. 1994 San Marino Grand Prix’sinde trajik bir şekilde hayatını kaybeden Senna, Antonelli’nin çocukluk idolü olmaya devam ediyor. İtalyan pilot, bu yılki ziyaretini ilk kez dünya şampiyonu unvanıyla gerçekleştirmenin farklı bir ağırlığı olduğunu vurguluyor. Geçmiş yıllardaki şampiyonların aksine, Antonelli bu mirası modern bir perspektifle ele alıyor.

Özel kask tasarımı ve 12 numaranın gizemi
Antonelli, hafta sonu gerçekleştirilecek yarışta Ayrton Senna’ya özel bir kask tasarımıyla çıkacağını duyurdu. Bu tasarım, Senna’nın Brezilya’daki ilk zaferinin 35. yıl dönümünü onurlandırıyor. Öte yandan, şampiyonluk hakkı olan 1 numarayı kullanmak yerine, Senna’nın 1988’de ilk şampiyonluğunu kazandığı 12 numarayı tercih etmesi dikkat çekici bir detay. Genç şampiyon, bu tercihin sadece batıl inançlardan değil, aynı zamanda mütevazı kalma arzusu ve yeni bir başlangıç yapma isteğinden kaynaklandığını ifade ediyor. Antonelli’nin bu kararı, onun sporun tarihine ve değerlerine duyduğu derin saygının bir göstergesi olarak kabul ediliyor.
Bu konudaki diğer yazılar için Motorsporları kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.crash.net