Formula 1 dünyası, sporun küresel erişimini tamamlayacak tarihi bir adım atarak Afrika kıtasına geri dönüyor. Rwanda hükümeti ile varılan 10 yıllık anlaşma, en erken 2030 yılından itibaren bir Formula 1 Afrika Grand Prix organizasyonunun düzenlenmesini kapsıyor. Kigali yakınlarında inşa edilecek özel bir pistte gerçekleştirilecek bu yarış, 1993 yılından beri kıtada düzenlenen ilk F1 yarışı olma özelliğini taşıyacak.

Modern Bir Pist ve Stratejik Yatırım

Yeni pist, başkent Kigali’nin 40 kilometre güneyinde, inşaatı devam eden Bugesera Uluslararası Havalimanı’nın hemen yanında konumlanacak. Hermann Tilke ve Alex Wurz tarafından tasarlanan 6 kilometrelik pist, 17 virajlı ve saat yönünün tersine işleyen zorlu bir yapıya sahip. Toplamda 197 metrelik bir irtifa farkı sunan bu doğal arena, F1 pilotları için oldukça teknik bir sınav olacak. Rwanda yönetimi, bu projeyi sadece bir yarış hafta sonu olarak değil, turizm ve altyapıyı destekleyen uzun vadeli bir kalkınma hamlesi olarak tanımlıyor.

Küresel Genişleme ve Gelecek Vizyonu

F1 CEO’su Stefano Domenicali, bu ortaklığın sadece bir yarıştan ibaret olmadığını, kıtanın 100 milyonu aşkın taraftar kitlesi için büyük önem taşıdığını belirtti. Formula 1 Afrika Grand Prix projesi, yerel halka istihdam sağlamanın yanı sıra mühendislik ve teknik becerilerin gelişmesine de olanak tanıyacak. FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem ise Rwanda’nın dünya standartlarında bir organizasyon sunma konusundaki kararlılığını takdir ettiğini ifade etti. Daha önce UCI Yol Bisiklet Dünya Şampiyonası gibi dev organizasyonlara ev sahipliği yapan Kigali, artık dünyanın en prestijli motor sporları etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Lewis Hamilton gibi pilotların uzun süredir savunduğu Afrika’ya dönüş hayali, nihayet somut bir takvime kavuştu. Bugesera’daki yeni tesis, sadece bir yarış pisti değil, aynı zamanda bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak bir merkez olmayı hedefliyor. 2030 yılı itibarıyla başlayacak bu yeni dönem, F1’in tüm kıtalarda temsil edilme hedefini de resmen tamamlamış olacak.

::  Somkiat Chantra MotoGP dönüşü ile dikkatleri üzerine çekiyor

Bu konudaki diğer yazılar için Motorsporları kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.autosport.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Formula 1, 9 yıl sonra Türkiye’ye geri döndü

DHL, Formula 1 tarafından revize edilen sezonun bir parçası olacağı onaylanan Türkiye Grand Prix’sinin isim sponsorudur. Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020, 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Partisinde düzenlenecek.

Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı’nın Sponsoru Kärcher

Kärcher, sosyal sorumluluk alanında topluma değer katan projeler gerçekleştirirken spora da desteğini sürdürüyor.

Drift sezonu açıldı!

Türkiye Drift Şampiyonası’nın ilk yarışı 10-11 Haziran tarihlerinde TOSFED Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

Dünyaca Ünlü Elektrikli Otomobil Yarışı FIA-ETCR, Türkiye’ye Geliyor!

Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR’de 2022 yılındaki yepyeni döneminde EMSO Sportif katkıları ile takvimde Türkiye de yer alıyor.