McLaren Hypercar programında Gregoire Saucy dönemi başlıyor

McLaren Racing, 2027 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) için hazırladığı iddialı McLaren Hypercar projesinde beşinci pilotunu resmen duyurdu. Genç İsviçreli pilot Gregoire Saucy, markanın bu yeni ve heyecan verici dayanıklılık yarışları serüveninde tam zamanlı koltuğun sahibi oldu. Saucy, takımın gelişim sürecindeki istikrarlı performansıyla bu koltuğu hak ettiğini kanıtladı.

Geleceğin Yıldızı McLaren Hypercar ile Piste Çıkıyor

Saucy, Woking merkezli ekibin bünyesine katıldığından bu yana adeta basamakları hızla tırmandı. Kariyerine Avrupa Le Mans Serisi’nde (ELMS) United Autosports ile başlayan yetenekli isim, McLaren bünyesinde önce 720S LMGT3 modelinde tecrübe kazandı. Ardından, Dallara şasili LMDh prototipinin geliştirme aşamasında kilit bir rol üstlendi. Varano de’ Melegari pistindeki ilk testlerden bu yana aracın direksiyonunda yer alması, onun teknik gelişim sürecine ne kadar hakim olduğunu gösteriyor.

McLaren Hypercar projesi, sadece bir yarış programı değil, aynı zamanda yetenekli sürücüleri zirveye taşıyan bir okul niteliğinde. Saucy, Laurens Vanthoor, Leonardo Fornaroli ve Alex Lynn gibi isimlerle birlikte çalışarak projenin teknik derinliğine katkı sağladı. Takım patronu James Barclay, Saucy’nin sadece hızıyla değil, aynı zamanda metodik çalışma disipliniyle de öne çıktığını vurguluyor. Bu başarı, genç sürücünün 2026 ELMS şampiyonluğundaki payıyla da perçinlenmiş durumda.

McLaren Hypercar programında Gregoire Saucy dönemi başlıyor

Stratejik İş Birliği ve Yeni Hedefler

McLaren Racing’in dayanıklılık yarışlarındaki stratejisi, genç yetenekleri keşfedip onları fabrika takımı seviyesine yükseltmek üzerine kurulu. Bu bağlamda, Gregoire Saucy’nin terfisi, McLaren Sürücü Geliştirme Programı’nın başarısını kanıtlıyor. Takım yönetimi, önümüzdeki dönemde kadroyu tamamlayacak diğer isimler üzerinde de çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Malthe Jakobsen’in de bu güçlü kadroya dahil edilmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Sonuç olarak, 2027 sezonuna hazırlanan ekip, hem teknik donanımı hem de sürücü kadrosuyla dikkat çekiyor. McLaren, United Autosports ile olan stratejik ortaklığını kullanarak, dayanıklılık dünyasındaki rekabetçi yapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Saucy ve takım arkadaşları, önümüzdeki yıllarda dayanıklılık yarışlarının zirvesi olan WEC arenasında markayı başarıya taşımak için ter dökecekler. Otomotiv dünyası, bu yeni dönemin sonuçlarını merakla bekliyor.

::  M-Sport, 2027 WRC Fiesta Rally2 kiti ile sahneye çıktı

Bu konudaki diğer yazılar için Motorsporları kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.autosport.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Formula 1, 9 yıl sonra Türkiye’ye geri döndü

DHL, Formula 1 tarafından revize edilen sezonun bir parçası olacağı onaylanan Türkiye Grand Prix’sinin isim sponsorudur. Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020, 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Partisinde düzenlenecek.

Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı’nın Sponsoru Kärcher

Kärcher, sosyal sorumluluk alanında topluma değer katan projeler gerçekleştirirken spora da desteğini sürdürüyor.

Drift sezonu açıldı!

Türkiye Drift Şampiyonası’nın ilk yarışı 10-11 Haziran tarihlerinde TOSFED Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

Dünyaca Ünlü Elektrikli Otomobil Yarışı FIA-ETCR, Türkiye’ye Geliyor!

Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR’de 2022 yılındaki yepyeni döneminde EMSO Sportif katkıları ile takvimde Türkiye de yer alıyor.