Otomobillerde reklam dönemi: BMW strateji değişikliğine gitti

Günümüzde otomobillerde reklam dönemi artık bir olasılıktan öte, gerçeğe dönüşmüş durumda. Tesla’nın ardından BMW de araç içi eğlence ekranlarını pazarlama faaliyetleri için kullanmaya başlayarak otomotiv dünyasında yeni bir tartışma başlattı. Özellikle 27 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında BMW sahiplerini bekleyen sürpriz, Spider-Man temalı özel bir animasyon oldu. Kullanıcılar araçlarını çalıştırdıklarında merkezi ekranda beliren bu banner, tek bir dokunuşla 19 saniyelik bir görsel şölene dönüşüyor. Üstelik bu deneyim, aracın ortam aydınlatmaları ve özel müziklerle senkronize şekilde çalışarak sürücüye ulaşıyor.

Otomobillerde reklam dönemi: BMW strateji değişikliğine gitti

Otomobillerde reklam dönemi ve marka stratejileri

Bu hamle, yeni Spider-Man: Brand New Day filminin tanıtımı kapsamında gerçekleşiyor ve BMW iX3 ile 5 Serisi gibi modelleri kapsıyor. Temmuz 2020 sonrası üretilen ve BMW Operating System 7, 8, 8.5, 9 veya X sistemlerine sahip araçlar, dünya genelinde 70’ten fazla ülkede bu güncellemeyi alıyor. Öte yandan, BMW’nin bu adımı oldukça dikkat çekici; zira şirket daha önce araç içini “özel bir alan” olarak tanımlamıştı. 2023 yılında yetkililer, ekranların reklam mecrası haline getirilmesine karşı olduklarını ifade etmişlerdi. Ancak gelinen noktada şirket, bu içerikleri reklam değil, “bayram veya özel gün animasyonu” olarak sınıflandırıyor.

Otomobillerde reklam dönemi: BMW strateji değişikliğine gitti

Dijital dönüşüm ve araç içi pazarlama

Otomobillerde reklam dönemi, yazılım tabanlı araçların yükselişiyle birlikte yeni bir boyut kazandı. Uzaktan güncelleme (OTA) teknolojileri, artık sadece hata giderme veya performans iyileştirme için kullanılmıyor. Bunun yerine, markalar doğrudan milyonlarca müşteriye erişebilecekleri devasa birer pazarlama platformuna dönüşüyor. Tesla’nın Tron: Ares iş birliğiyle başlattığı bu akım, BMW ile daha geniş kitlelere yayıldı. Sonuç olarak, bağlantılı araç teknolojileri üreticilere geleneksel kanalların ötesinde, doğrudan kullanıcıyla etkileşime geçebilecekleri yeni bir mecra sunuyor. Ancak kullanıcıların bu durumu nasıl karşılayacağı ve reklamın nerede başlayıp nerede biteceği konusu, otomotiv sektörünün önümüzdeki dönemdeki en büyük tartışma konularından biri olmaya aday görünüyor.

::  BYD'nin Yeni Amiral Gemisi Da Han: Mercedes S-Serisi'ni Geride Bırakan Boyutlar

Otomobillerde reklam dönemi: BMW strateji değişikliğine gitti

Bu konudaki diğer yazılar için Haberler kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.automobile-magazine.fr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Efsane Geri Dönüyor: Defender Trophy 2026 İçin Başvuru Heyecanı Başladı!

Afrika’nın vahşi doğasında sınırları zorlamaya hazır mısınız? Defender ve TUSK iş birliğiyle düzenlenen Defender Trophy, katılımcılarını İspanya elemelerinden Güney Afrika finaline uzanan unutulmaz bir maceraya davet ediyor. Son başvuru tarihi: 10 Mart 2026.

400 cc pazarına yeni oyuncu Aprilia RS 457

Aprilia, Motobike İstanbul’da, tüm model ailesiyle fuarın yıldızlarından oldu. Aprilia, fuarda spor motosikletler dünyasının yeni yıldızı RS 457 modelini ilk kez motosiklet tutkunlarıyla buluşturdu.

Petlas MultiAction her mevsimde iddialı!

PETLAS, yeni geliştirdiği dört mevsim lastiği MultiAction PT565 sürücülerin beğenisine sundu. Türkiye’de PETLAS bünyesinde geliştirilen ve Finlandiya’da başarılı kış test sonuçları alan bu yeni ürün, yeni nesil kauçuk teknolojilerini ve özel tasarımlı V şekilli sırt desenini bir araya getiriyor.

Motul ve MotoGP İmzaları Tazeledi: Dev Ortaklık 2030’a Kadar Uzatıldı

Motosiklet dünyasının iki devi arasındaki bağ güçleniyor. Motul, MotoGP ile olan köklü iş birliğini 5 yıl daha uzattığını resmen duyurdu.