Kuzey Amerika pazarında yerini Crown Signia modeline bırakan Toyota Venza, aslında yaşamına Japonya’da Toyota Harrier ismiyle devam ediyor. 2027 model yılı için güncellenen Harrier, artık daha sade bir motor seçeneği ve pratik donanım eklemeleriyle dikkat çekiyor.
Sadece Hibrit Güce Odaklanıyor
Toyota, Harrier’ın ürün gamını sadeleştirme kararı aldı. Bu kapsamda, giriş seviyesindeki 2.0 litrelik benzinli motor ve serinin en tepesindeki 2.5 litrelik şarj edilebilir hibrit (PHEV) seçenekleri üretimden kaldırıldı. Artık model, 2.5 litrelik dört silindirli motorla kombine edilen ve önden çekişte 215 beygir, E-Four dört tekerlekten çekiş sisteminde ise 219 beygir güç üreten kendi kendini şarj eden hibrit üniteyle sunulacak.
Pratiklik ve Tasarım Dokunuşları
Yeni model yılıyla birlikte Harrier, günlük kullanımı kolaylaştıran 1.500W gücünde bir acil durum güç çıkışını standart olarak sunmaya başladı. Bagaj bölmesine entegre edilen bu sistem, dışarıdan elektrikli cihazların beslenmesine olanak tanıyor; ancak bu donanımın eklenmesi durumunda yedek lastik opsiyonundan feragat edilmesi gerekiyor.
Tasarım cephesinde ise Z Night Shade ve Z Leather Package donanım seviyeleri, daha agresif bir görünüm için siyah krom detaylarla zenginleştirildi. Ön ızgara, egzoz uçları, jant somunları ve ayna kapakları gibi parçalarda kullanılan parlak siyah detaylar, aracın karakterini pekiştiriyor.
Pazar Durumu
Japonya’da siparişleri alınmaya başlanan 2027 model Toyota Harrier’ın başlangıç fiyatı 4.396.700 Yen seviyesinde belirlendi. Sektör kulislerinde, beşinci nesil Harrier’ın önümüzdeki yıl tanıtılabileceği ve bu yeni neslin tekrar Venza ismiyle küresel pazarlara dönebileceği konuşuluyor.
Kaynak: www.carscoops.com