Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) efsanevi ismi Sébastien Ogier, Paraguay Rallisi esnasında yaşanan talihsiz bir gerginliğin ardından resmi bir özür metni yayınladı. Dokuz kez dünya şampiyonu olan pilot, FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem ve Paraguay Devlet Başkanı Santiago Peña ile girdiği diyalogdaki tutumu nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu. Yaşanan bu Sébastien Ogier özür süreci, sporun zirvesindeki isimlerin profesyonellik sınırlarını koruma zorunluluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Lastik sorunları ve gerginliğin arka planı
Ralli dünyasında tansiyonun yükselmesine neden olan ana unsur, Toyota pilotunun lastik tedarikçisi Hankook’a yönelik sert eleştirileriydi. Ogier, cuma günü yaşadığı iki lastik patlaması ve ardından gelen süspansiyon hasarı sonrası adeta ateş püskürdü. Deneyimli pilot, mevcut lastiklerin bir dünya şampiyonası standardında olmadığını ve durumun bir “piyango” haline geldiğini belirtti. Şüphesiz bu sert çıkışlar, şampiyonanın ticari haklarının konuşulduğu bir basın toplantısı sırasında yapıldığı için uygunsuz karşılandı.

Yapıcı diyalog ve gelecek hedefleri
Olayın ardından Sébastien Ogier özür dilemekte gecikmedi ve her iki başkanla da şahsen görüştüğünü açıkladı. Yapılan görüşmenin oldukça yapıcı geçtiğini belirten Ogier, sporun iyileştirilmesi gereken alanlarında somut hedefler belirlendiğini vurguladı. FIA Başkanı Ben Sulayem ile gerçekleştirilen bu toplantı, ralli dünyasının geleceği adına olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Sonuç olarak, şampiyon pilotun öfkesini kontrol altına alması ve diplomasiye odaklanması, WRC’nin kurumsal yapısı için kritik bir önem taşıyor.
Bu konudaki diğer yazılar için Haberler kategorisine göz atabilirsiniz. Kaynak: www.autosport.com