Ford Puma

Yıllar önce Ford Puma oldukça şık bir coupe olarak üretildi. Özellikle motorsporlarında Puma dikkat çeken performansa sahipti. Türkiye’de de yarışan Puma’nın geri dönüşü crossover olarak oldu.

Yeni Ford Puma, 1.0 lt 95 ve 125 HP gücünde motorlarla alınabiliyor. Ayrıca 1.0 lt hibrit 155 HP versiyonu da mevcut. 125 HP’lik motor seçeneğinde 7 ileri otomatik şanzıman sunulurken 95 HP’lik motor ve 155 HP’lik hibrit motor seçeneklerinde sadece 6 ileri manuel şanzıman seçeneği mevcut.

Bizim kullandığımız versiyon ise 125 HP güç üreten modeldi. 1.0 lt EcoBoost motor 125 HP güç ve 200 Nm tork üretiyor. Alt devirlerden itibaren istekli olan motor 7 ileri otomatik şanzımanla oldukça uyumlu. Otomobilin maksimum hızı 190 km/s ve 0-100 km/s hızlanma değeri ise 10.2 saniye. Aracın ortalama yakıt tüketimi 4.9 lt/100 km olarak belirtiliyor. Ancak gerçek sürüş koşullarında bu değere ulaşmak kolay değil ve ortalama tüketim 7.0 litre dolayında geziyor.

Ford Puma

Büyüdü ve Crossover oldu

ST-Line donanım paketine sahip olan aracımızın dış görünüşü oldukça şık ve sportif. İri panjur ve sportif tampon otomobilin ön kısmında ilk dikkat çeken detay oluyor. Modern far tasarımı ve gündüz farları otomobilin bakışlarını sert bir şekilde yansıtıyor. Yan kısımda akıcı hatlar 18 inç jantlarla oldukça sportif görünüyor. Arka kısımda şeffaf stop grubu iki parçalı. Puma yazısının mat siyah olarak kullanılması araca ayrı bir hava katmış. Tamponun yüksek kalması bagaja yükleme yaparken biraz daha enerji sarf etmenizi sağlıyor.

Puma’nın iç mekanı oldukça şık. Gösterge paneli 12.3 inçlik bir ekran olarak karşımıza çıkıyor. Gösterge paneli bilgileri çok net bir şekilde sürücüye yansıtıyor. Orta konsoldaki ekran Ford’un SYNC sistemi ile adapte edilmiş. Orta konsol ergonomik açıdan sorunsuz. Direksiyon üzerinde bulunan butonlar fonksiyonel açıdan avantaj sunuyor.

::  Mercedes Benz Vito 119 - Teknolojisi ile fiyatı da arttı

Puma’da ön koltuklar sportif ve konforlu. Arka koltuklarda diz ve baş mesafesi yeterli. Aslında Fiesta üzerine inşa edilmesine rağmen Puma oldukça iddialı bir yaşam alanı sunuyor. Aracın hem ön hem de arkadaki yaşam alanı beklentileri karşılıyor.

Ford Puma

Boyutuna aldanmayın içi boyundan büyük

Puma’nın 456 litrelik bagaj hacmi oldukça iddialı. Bagajın büyük olması dışında iki kademeli zemini ve MegaBox adı verilen bir kutu şeklinde boşluk bulunuyor. MegaBox ile derin ve çok yönlü bir depolama alanı ortaya çıkıyor. Bu ek depolama alanı, 763 mm genişliğinde, 752 mm uzunluğunda ve 305 mm yüksekliğinde olmak üzere 80 litrelik bir ek bagaj alanını da kullanıma sunuyor. Bu alanın içinde gerektiğinde çamurlanmış çizmelerinizi su içinde tutup yıkamanız bile mümkün. Altta bulunan tahliye deliği ile kirli su çok rahat şekilde dışarı atılıyor. Sonra bu bölümü su ile temizleyip suyu da tahliye etmeniz mümkün.

Euro NCAP’ten 5 yıldız alan Ford Puma’nın dört bir yanı 12 ultrasonik sensör, üç radar ve iki kamera ile denetleniyor. Tüm bu sistemlerden elde edilen veriler gerek sürüş, gerekse de park ve manevra esnasında sürücünün hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli bir sürüş tesis etmek üzere kullanılıyor.

Yeni Puma, gelişmiş sürüş destek sistemleri, daha kolay, daha az stresli ve daha güvenli bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Dur-kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, E-Call ve Şerit Takip Sistemi gibi donanımlar hem otoyol ve dur-kalk trafikte daha az stresli ve güvenli bir sürüş sağlıyor.

Ford Puma

Ford Puma test sonucu

Ford Puma büyüyen Crossover sınıfına farklı bir alternatif olarak girdi. Fiesta temeli üzerine inşa edilse de geniş iç mekanıyla kardeşinden ayrılıyor. Aracın satış fiyatıysa ne yazık ki çok ulaşılabilir değil. Özellikle ST-Line donanım için istenen ilave bedel cep yakıyor.

::  Skoda Octavia - Sınıf lideri olmak için geldi

Ford Puma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Mercedes Benz Vito 119 – Teknolojisi ile fiyatı da arttı

Mercedes-Benz Vito, otomobil olarak satın alınabilmesinin avantajı ile geniş ailelerin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Son yapılan güncelleme ile birçok beklentiyi de karşılamayı başaran model, vergiler ve döviz kuru yüzünden fiyatıyla yine can yakacak.

Baz donanımda bile dolu dolu – Toyota Yaris Testi

Küçük sınıf otmobillerin yetenekleri her geçen gün artıyor. Toyota Yaris’de bu konuda kendini önceki nesle göre bir hayli geliştirmeyi başardı.

Küçük Mercedes büyük oynuyor! Mercedes GLA 200 test

Mercedes, premium araç sınıfındaki rolünün farkında ve kullanıcıları için her modelinde daha…

Yenilenen Hyundai i10 artık erkeklere de hitap ediyor

Daha önceki nesillerinde kadın otomobili imajı nedeniyle ön yargıyla yaklaşılan Hyundai i10, yeni neslinde bu olumsuz imajından kurtulup pek çok kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir otomobil halini almış.